Blog
Teksty kanoniczne
Starosta Melsztyński
Starosta Melsztyński Renegat. Z bocznej linii.
78 obserwujących 1099 notek 1162064 odsłony
Starosta Melsztyński, 8 kwietnia 2017 r.

Diabelskie jajka wielkanocne

178 1 0 A A A

Składniki

  • jajek 
  • 100-200 ml soku z czerwonych buraków, rozcieńczonego w tej samej ilości wody
  • 1,5 łyżki stołowe majonezu (ja daję 3)
  • łyżki stołowe crème fraiche (co ja ci będę mówił, weź proporcje jakie lubisz)
  • łyżka stołowa ostrej musztardy np dijon 
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • kilka kropli sosu tabasco (wedle upodobania i ostrożnie dla nowicjuszy)
  • sól
  • czarny pieprz grubo mielony
  • wiosenny zielony koperek

 

Przygotowanie

Ugotuj jajka bezlitośnie na twardo, ostudź szokująco zimną wodą, obierz bezwstydnie ze skorupek, wrzuć brutalnie do słoika lub innego pojemnika i zalej bezwzględnie sokiem z buraków z wodą. Wstaw na noc do lodówki, niech poczują na własnej skórze twoją lodowatą pogardę. Rano będą pięknie różowe niczym razemki Zandberga.

Następnego dnia pokrój je najostrzejszym nożem po pradziadku z NSZ starannie na połówki (zamiast noża możesz użyć siekiery po pradziaku z UPA), wyjmij żółtka wyklęte i zmasakruj je  widelcem. Zrób im multi kulti mieszając z żółtym majonezem, białą śmietaną, żółtą musztardą i czerwonym tabasco (z tabasco ostrożnie, jeśli nie chcesz iść do piekła). Posól do smaku. Mieszankę ras i kultur wepchnij do szprycy kuchennej i wypchnij na opróżnione miejsce w starej cywilizacji białek, pozbawionych wartości. Poseksuj czarnym pieprzem z najczarniejszej Afryki za zmianę z czerwoną papryką z komunistycznej Kuby.

Posyp zielonym koperkiem prosto od ekologów, co nie pozwalają ci palić śmieci.

Wesołych Świąt

Zero tolerancji dla tolerancji

Niech ci świszczą husarskie skrzydła




Skomentuj Obserwuj notkę Napisz notkę Zgłoś nadużycie

Tematy w dziale Rozmaitości